Total War serie bezoekt het oude China met Three Kingdoms

Er zijn maar weinig esport games die de grootschaligheid van de Total War series kunnen evenaren. In de delen van de serie heeft de speler de controle over een rijk. Het is uiteraard de bedoeling dat je jouw rijk uitbreid en leiders van andere landen weet te verslaan. Een Total War games is dan ook een soort empire builder. Het managen van resources en zorgvuldig vooruit plannen zijn cruciale onderdelen van het spel. Wat dat betreft is het spel te vergelijken met andere city en empire builders. De Total War games onderscheiden zich echter door de grootschalige veldslagen. Hierbij nemen duizenden troepen het tegen elkaar op. Spelers moeten uiteraard letten op de strategie van hun leger, maar ook het moraal van de troepen is van cruciaal belang. In het nieuwe deel, dat in mei van 2019 zal verschijnen, is het oude China het toneel. Dit spel heet Total War: Three Kingdoms.

Setting is gebaseerd op Romance of the Three Kingdoms

Als de naam je bekend voorkomt dan zal het je waarschijnlijk niet verbazen dat Romance of the Three Kingdoms de belangrijkste inspiratie voor het spel is. Dat is een boek dat gedeeltelijk historisch is, maar ook voor grote delen een romantisering is. Heden ten dage is niet helemaal bekend welke gedeeltes accuraat zijn en welke delen verzonnen. Dat komt ook omdat het boek zelf meer dan 1000 jaar naar de gebeurtenissen van de Three Kingdoms is geschreven. Daarin dreigt de machtige Han dynastie uit elkaar te vallen. Er ontstaan drie kleinere dynastieën die allemaal proberen om China onder hun vaandel te verenigen.

Kies één van de 11 warlords voor de campaign

Naast deze drie dynastieën waren er nog ontzettend veel warlords die regelmatig van alliantie veranderen. Als speler kun je in Total War: Three Kingdoms in de huid kruipen van 11 van deze warlords. Bij dit deel is er veel meer aandacht besteed aan de persoonlijke ontwikkeling van de familie die jouw rijk bestuurd. Deze zullen bovendien een veel belangrijkere verschijning op het slagveld zijn. Daarbij komen de sterk geromantiseerde aspecten van Romance of the Three Kingdoms sterk naar voren. Spelers kunnen dus ook veel meer verschil verwachten in de speelstijl van de factions in vergelijking met eerdere Total War games.

Meer tactische mogelijkheden voor esports

Voor fanatieke esport spelers lijkt het spel ook uitermate geschikt. Je hebt tijdens veldslagen nog meer mogelijkheden om de uitkomst te beslissen. Dat komt onder andere door speciale vaardigheden die je met warlords kunt gebruiken. Dankzij deze tactische diepgang is het spel nog veel meer competitief geworden. Een kleine beslissing kan het verschil tussen winst of verlies bepalen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...