Waarom een 11-jarige PUBG wil verbieden

Wat zou er populairder kunnen zijn dan een foto van een ei die viraal gaat op Instagram? Natuurlijk kan het antwoord hierop alleen maar Players Unknown Battle Ground, beter bekend als PUBG, zijn. De nonchalante en competitieve eerste persoon schietervaring vol met actie heeft het Indiase gaminglandschap voorgoed geherdefinieerd. Maar niet iedereen is daar even blij mee. Een 11-jarige jongen uit Mumbai, Ahad Nizam, is naar het Hooggerechtshof van Bombay gestapt met een verzoek om het populaire mobiele spel te verbieden. Nizam, wiens moeder het verzoek ingediend heeft, zegt dat het spel geweld, agressie en cyberpesten promoot. Daarom heeft hij stappen ondernomen in de hoop dat het spel verboden zal worden.

De brief

Zijn brief leest voor dat de jongeman het spel een paar dagen gespeeld had en zich daarna down en negatief voelde. Daarna is hij gestopt en naar de overheid gestapt. Behalve naar verschillende ministers, heeft hij ook brieven gestuurd naar Microsoft Corporation India en de Medische Raad van India. Hij is echter niet de eerste met dit idee. Eerder verboden ook het prestigieuze Vellore Institute of Technology uit Tamil het van de campus en Gujarat verbood het spel op basisscholen. Nazims moeder is een advocate en heeft de brief voor hem opgesteld. Toch mocht al deze hulp niet baten. De jongeman heeft namelijk nul op het rekest gekregen.

Zelfs een brief naar Changhan Kim, de esport CEO van de PUBG Corporation, mocht niet baten. Ook de ontwikkelaar van het mateloos populaire spel mengt zich liever niet in de discussie die India voert rondom zijn mateloos populaire spel. Misschien denkt het bedrijf dat de interesse in het onderwerp vanzelf over zal waaien, of misschien is het nog bezig een passend antwoord te formuleren.

Gemiste kans

Mocht het zo zijn dat de PUBG Corporation besluit niet te antwoorden op de brief van de 11-jarige jongen, dan is dit een gemiste marketingkans. India is namelijk één van de markten waar het spel een grote populariteit geniet. Toch kan er nog gewerkt worden aan de naamsbekendheid gezien het feit het spel al op verschillende plaatsen verboden wordt. Mocht de reputatie niet verbeteren, dan is de kans groot dat het spel op meer plaatsen verboden gaat worden.

Aan de andere kant kan het ook zo zijn dat PUBG Corporation geen olie op het vuur wil gooien. Door stil te blijven wordt het probleem ook niet groter gemaakt. Het is anders natuurlijk erg moeilijk om in de media op te boksen tegen een 11-jarig jongetje dat voor zijn rechten opkomt. Het is niet makkelijk voor het bedrijf, maar slechte reclame is nog altijd beter dan geen enkele reclame.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...